Siden indeholder annoncelinks. Læs mere

  Bedømmelse af Factor måltidskasser

  80%
  80%
  Topscorer

  Factor er et glimrende alternativ til de mere tidskrævende måltidskasser. Vi er vilde med, at man bare kan tage en enkelt ret og opvarme den på få minutter, hvorefter maden er klar til at spise. Det er et lækkert koncept, som tilmed er nemt at tilgå. Maden overraskede os positivt, og der var mange gode og inspirerende retter at vælge imellem. Vi kommer garanteret til at bestille måltidskasser fra Factor igen i fremtiden, når vi ved at vi har en travl uge i sigte.
  Se måltidskasser fra Factor

  • Madens kvalitet
   8
  • Tilberedning
   10
  • Levering
   7
  • Emballage
   8
  • Pris
   7

  Factor – kort og godt

  Hos Factor sammensætter du din egen måltidskasse uge for uge. Du har altid et givent antal måltider at vælge imellem, og der kommer hele tiden nye retter at vælge imellem.

  Du kan f.eks. vælge mellem proteinrige, kalorielette, vegetariske eller veganske retter, og flere er sammensat efter principperne i en KETO-diæt. Der er med andre ord rigeligt at vælge imellem, især hvis du ønsker sunde måltider.

  Alle måltider leveres færdigtilberedte, og skal blot genopvarmes i ovn eller mikroovn.

  Sådan har vi testet

  Vi har bestilt og betalt for en måltidskasse fra Factor, hvor vi selv har sammensat en menu til 5 dage.

  Måltidskassen er afprøvet uden Factor har været vidende herom, da vi ønsker at basere testen på et ægte kundeforhold. Vi har dog annoncelinks i denne artikel, som du kan bruge, hvis du ønsker at prøve en måltidskasse fra Factor.

  Testkriterier

  Når vi tester måltidskasser, vurderer vi dem på en række fastsatte kriterier. Dette gør vi for at systematisere testforløbet, men også for at vi bedre kan sammenligne de enkelte måltidskasser med hinanden. Herunder kan du læse mere om testkriterierne.

  • Madens kvalitet
   Vi undersøger om madvarerne er friske, om maden smager godt og om portionerne har en fornuftig størrelse.
  • Tilberedning
   Vi undersøger om det er nemt at tilberede måltiderne, og om tidsestimaterne passer.
  • Levering
   Vi undersøger om leveringen er velfungerende, og om måltidskasserne leveres på den efterspurgte placering.
  • Emballage
   Vi undersøger om måltidskassen er pakket ordentligt ind, og hvor nemt det er at bortskaffe emballagen.
  • Pris
   Vi undersøger om pris og kvalitet hænger sammen.

  Læs mere her: Sådan tester vi måltidskasser

  Førstehåndsindtryk

  Man kan godt se, at der er ligheder med HelloFresh, og det er der måske en helt naturlig årsag til – det er HelloFresh, der har lanceret Factor, som et alternativ til den traditionelle måltidskasse med ingredienser.

  I lighed med HelloFresh’ hjemmeside gør Factors hjemmeside et godt indtryk på os. Det er nemt og enkelt at bestille, og man har et godt overblik over valgmulighederne. Alle retter er præsenteret med flotte og farverige billeder, som giver lyst til at vælge det hele.

  Bestilling og levering

  Måltidskasse leveret fra Factor
  Sådan ser kassen fra Factor ud. Den var stillet ved hoveddøren, som angivet i bestillingen.

  Bestilling er nem og enkel. Man er hurtigt færdig med at bestille sin måltidskassen fra Factor, og vælge menuen til den første uge. Hjemmesiden gør hele processen let og overskuelig, da man ikke skal tage stilling til en masse svære valg.

  Et par dage før levering får man en SMS med leveringsdetaljer samt et estimat for leveringstidspunktet, så man har en idé om hvornår måltidskassen forventes leveret. På leveringsdagen får man endnu en besked, når kassen er pakket på bilen og på vej til din dør. Sidste besked kommer, når måltidskassen er leveret hos dig. Undervejs kan man også følge chaufføren, så man ved præcist hvor han befinder sig.

  Med det sagt var både bestilling og levering gnidningsfri, og vi kunne ikke ønske os mere.

  Emballage

  Emballage fra Factor måltidskasse
  Emballagen består ganske enkelt af en papkasse og isposer. Dertil kommer plastbakkerne og papomslagene fra de enkelte måltider.

  Factor har valgt en relativt simpel løsning til deres emballage: En papkasse med logo og et antal isposer til at holde retterne kolde. Her bør man i sommerhalvåret sørge for at chaufføren kan stille måltidskassen i skygge, især hvis man ikke er hjemme på leveringstidspunktet. Isposerne holder naturligvis måltiderne kolde, men kun i begrænset tid – og på en solskinsdag med 25 grader, stiger temperaturen hurtigt.

  Selvom vi modtog vores måltidskasse på en varm solskinsdag, var det intet problem for os. Vi vidste jo præcist hvornår chaufføren kom, og så var vi hjemme på leveringstidspunktet. Derfor kunne vi tage kassen ind og pakke den ud med det samme.

  Emballagen består af følgende elementer:

  • En papkasse
  • Et antal isposer, der holder måltiderne kolde
  • Sorte plastbakker til de enkelte måltider, med plastfolie på toppen
  • Papomslag om hvert måltid

  Da de tomme plastbakker kan stables oven i hinanden, tog de kun minimal plads i vores genbrugsspand. Papkassen foldede vi bare sammen, og den røg ligeledes i genbrugsspanden.

  Måltidskassens indhold

  Det var et lækkert syn, der mødte os, da vi åbnede måltidskassen fra Factor. Som det kan ses på billederne, har kødet tydelige grillstriber, og retterne er pænt præsenterede i de sorte plastbakker. Det er en væsentlig opgradering fra supermarkedernes færdigretter på frost, synes vi.

  Hver plastbakke svarer til én portion, og man kan selv vælge sine egne retter individuelt. Det betyder også at de både kan opvarmes individuelt eller samlet, hvilket er smart, hvis husstandens medlemmer f.eks. spiser på forskellige tidspunkter et par gange om ugen.

  Tilberedning

  Da Factor-måltidskasserne består af færdigretter, skal de blot opvarmes. Det kan gøres enten i mikroovn eller almindelig ovn, og det er ligetil: Man prikker blot et par huller i plastfolien, og derefter skal de blot have et par minutter ved 800 Watt i mikroovnen. Ovn tager 15-20 minutter, så mikroovnen er at foretrække på travle dage.

  Det anbefales, at man lige lader måltiderne stå og trække et par minutter, før man river folien af.

  Maden

  Maden overraskede os faktisk positivt. Det ser måske ikke så spændende ud ved første øjekast, men det var både smagfuldt og mættende. Der var god balance mellem det salte, søde og syrlige, samt en fin portion grøntsager. Kødet var alle dage saftigt og mørt, og der var ingen trælse sener eller andet. Vi prøvede bl.a. svinemørbrad og forskellige udskæringer af kylling, som smagte rigtig godt.

  Man kan med fordel supplere med nogle friske grøntssager og en skive rugbrød, hvis man har lyst, men vi følte ikke at det var nødvendigt.

  Fordele og ulemper

  Efter at have prøvet en måltidskasse fra Factor, har vi fundet de vigtigste fordele og ulemper:

  Fordele

  • Meget flot præsentation af måltidskassen og retterne på hjemmesiden.
  • Nemt og enkelt at bestille måltidskasse og vælge retter uge for uge.
  • Alt er færdigtilberedt og portionsanrettet – kræver blot opvarmning i mikroovn eller ovn.
  • Lækre retter og masser af nye smagsindtryk, der inspirerer til at prøve nye ting i køkkenet.
  • God og pålidelig levering – muligt at følge chaufføren helt til leveringstidspunktet, og man får SMS’er undervejs.
  • Måltidsbakkerne kan stables, så de kun optager minimal plads i genbrugsspanden.

  Ulemper

  • Da måltiderne er færdigtilberedte, er der begrænsede muligheder hvis man f.eks. har kræsne børn.
  • De tilhørende grøntsager er lidt kedelige – vi anbefaler, at man vælger forskellige grøntsager, så man f.eks. ikke skal spise bønner 3-4 dage i træk.
  • Du bør være hjemme på leveringstidspunktet, især hvis måltidskassen ikke kan stilles i skyggen på varme sommerdage.
  • Få retter med fisk. Det er primært kylling, svinekød eller oksekød, der kan vælges imellem.

  Thomas er indehaver af MåltidskasseFinder.dk. Han har en stor interesse for mad, og har efterhånden opnået ekspertviden på området. Sammen med sin familie har han testet måltidskasser siden 2021. Det er Thomas, der skriver samtlige artikler og guides på denne side.

  Der er lukket for kommentarer.