Når vi tester måltidskasser er der en række faste parametre, som de vurderes ud fra. Madens kvalitet og tilberedningen er selvfølgelig tungtvejende parametre, men leveringen, emballagevalget og prisen har også betydning. Find beskrivelser af de enkelte testparametre herunder.
Indholdsfortegnelse
Madens kvalitet






Vi serverer maden, og smager den grundigt. Efterfølgende snakker vi om hvad vi kunne lide, men også hvad vi ikke kunne lide.
Vi undersøger om råvarerne er friske, om maden er velsmagende og om måltiderne mætter. Der skal være et godt samspil mellem det salte, det sure og det søde, men også det sprøde og det bløde. En af grundene til at vi (og mange andre) vælger måltidskasser, er for at prøve nye ting og blive inspireret.
Tilberedning



Vi tilbereder måltiderne efter anvisningerne, og vurderer oplevelsen som helhed. Blandt andet kigger vi på, om opskrifterne er nemme at følge, og om tidsestimaterne passer. Det skal ikke være svært at tilberede indholdet af en måltidskasse, så dette er et vigtigt overordnet kriterie i vores test.
Levering






Vi kigger på, om leveringen er pålidelig og velfungerende. Der skal helst være et tidsestimat på forhånd, så man har en idé om hvornår måltidskassen forventes leveret. Det giver desuden ekstra point, hvis chaufføren placerer måltidskassen på den efterspurgte placering, men også at måltidskassens ydre er intakt og uden store buler/huller.
Emballage






Vi tjekker om måltidskassen er pakket forsvarligt, godt nedkølet og om emballagen er nem at åbne og smide ud. Emballagens fornemmeste opgave er at sikre kvaliteten af indholdet, så der skal både være tænkt over papkassens beskaffenhed og køleelementernes placering.
Pris
Endelig kigger vi på, om prisen retfærdiggøres i måltidskassens indhold. Er der sammenhæng mellem pris og kvalitet, eller er måltidskassen f.eks. for dyr? Vi sammenligner med dagligvarepriser, men også hvad vi sparer af tid og besvær i køkkenet.